devoiceovercoach
top of page

Is er genoeg werk te vinden als voice-over of stemacteur?

Bijgewerkt op: 2 jun. 2023

Heel vaak krijg ik de vraag van mensen die overwegen om bij ons een voice-over workshop te gaan volgen, of er wel genoeg werk te vinden is voor beginnende voice-overs.


Uiteraard is elk begin lastig, maar dat geldt voor alles in het leven. Maar als je de juiste wegen weet te bewandelen, is het mogelijk om met jouw stem extra inkomen kunt genereren.


Echter is er wel een minimaal talent nodig om deze eerste stappen te kunnen zetten. We zijn daar altijd eerlijk en transparant in.

Iemand die geen goede stem heeft zullen wij nooit overhalen om een carrière te starten als stemacteur. En als een workshop deelnemer een accent of dialect heeft zullen we hem/haar daar altijd op wijzen.


Maar als de basis goed is en je ons stappenplan goed uitvoert, zal er zeker positieve energie jouw kant opkomen. Doordat je op de juiste 'knoppen' drukt zal er iets gaan gebeuren en zal jouw persoonlijke netwerk gaan groeien. Soms met eenmalige klanten en soms met terugkerende opdrachtgevers...


Verwacht ook niet dat je direct landelijke radio- en televisiereclames zal inspreken, maar denk vooral aan de talloze andere mogelijkheden waarbij 'de stem' een rol speelt. Denk hierbij aan bedrijfsvideo's, uitleg en instructie video's, voice-response systemen, games en ga zo maar door.


Ik ken hele goede voice-overs die momenteel weinig werk hebben. Maar als ik dan aan ze vraag "wat doe je er zélf aan?", dan wordt het ijzig stil. De meeste zitten te wachten bij hun telefoon en hopen weer eens gebeld te worden... Maar die tijd is helaas voorbij. Je moet laten zien dat je er bent, dus een goed marketing- en sales plan zijn écht verreist.


Heb je vragen over het vak van stemacteur, plan dan hier jouw GRATIS call in. Dit gesprek is vrijblijvend en puur informatief bedoeld.


267 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page