devoiceovercoach
top of page

Goede Stemacteur Worden? Waar moet je aan voldoen?

Bijgewerkt op: 2 jun. 2023


Opdrachtgevers hebben vaak goed voor ogen wat voor een stem zij vinden passen bij een voice-over en hoe het script moet worden uitgesproken. Bij een goede stemacteur lijkt stemacteren heel natuurlijk en moeiteloos te gaan.


Ontspannen praten ze in de microfoon alsof er geen script voor hun neus ligt. Toch komt er iets meer bij kijken. Dit is wat je met je stem moet kunnen om een goede stemacteur te kunnen worden.


Een eigen stem hebben

Je hoeft geen perfecte, klassieke stem te hebben om stemacteur te worden. De stemmenwereld is naar heel veel verschillende stemmen op zoek. Zakelijk stemmen, stemmen met een accent, lage stemmen, hoge stemmen, jonge stemmen, oude stemmen. Het is belangrijk dat je een eigen geluid hebt én weet wat je ermee kunt doen! Acteer skills Een voice-over of stemacteur heet niet voor niets “acteur”. Om door een stemacteur auditie te komen of het script succesvol in te spreken, komen goede acteer skills goed van pas. Bij elke commercial, film of bedrijfsfilm wordt er een andere rol van je verwacht. Pas je aan naar dit karakter om met een overtuigende stem het script te kunnen inspreken! Een goed portie inlevingsvermogen komt stemacteurs goed van pas! Zowel om in hun rol te komen als om de aanwijzingen van de regisseur of opdrachtgever op te volgen. Flexibel Als de regisseur je in een auditie of bij een opname vertelt meer nadruk te leggen op het laatste woord van een zin, dan moet je als stemacteur direct kunnen schakelen naar deze wens. Je moet flexibel van aard zijn en weten hoe je je stem aan kunt passen op aanwijzingen van de opdrachtgever. Uithoudingsvermogen Zorg goed voor je stem en je stembanden. Tijdens opnamedagen in de studio ben je veel en op een intensieve manier aan het praten. Je wilt niet schor of hees worden, dus weet wat jij kunt doen om een verloren stem te voorkomen! Verzorg je stembanden goed en werk aan uithoudingsvermogen om je stembanden in optimale conditie te houden.


Lees hier 16 Tips om je Stembanden goed te houden en op te warmen. Wil je leren hoe je als stemacteur of voice-over het beste je stem kunt verzorgen en trainen? In online workshop stemacteur worden geef ik je hier handige tips en tricks voor en geef ik je heel wat oefeningen om het uithoudingsvermogen van je stem te trainen!


91 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page